Det viktigaste att se över i stenläggningen är att fogarna alltid är fyllda, och att de vid behov fylls ut ytterligare. Man kan till exempel använda sig av sand eller särskild fog-sand. Den får dock inte innehålla lera eller liknande eftersom att den kan missfärga beläggningen ordentligt. Det är särskilt att se till att fogarna är bra på stenläggningar som belastas av fordon eftersom att fogarna har stor betydelse för stenläggningens funktion. Det är därför nödvändigt att man, särskilt under den första tiden efter att ytan lagts, kontrollerar fogarna dagligen. Man bör inte använda sugande sopmaskiner på stenläggningen under de första åren eftersom att fogen få kan försvinna innan den hunnit stabilisera sig.
När det gäller snö och is bör man inte skrapa bort denna, utan istället använda en roterande borste. Skrapan kan dra loss stenar eller plattor. Den kan också repa granit och andra mer känsliga stenar. Det är bra att grusa ytan vid halka eftersom att gruset då får dubbel effekt genom att det både motverkar halkan och dessutom fyller på fogarna. Om man använder salt ska man endast använda natriumklorid (NaCl), och det är en fördel om man löser upp det i vatten. På så sätt kan man hålla saltmängden nere och minska risken för missfärgning av stenar eller plattor.
När det gäller rengöring kan man vanligen spola sin mark-sten med en högtryckstvätt, och efter
behandlingen fylla i fogar vid behov. Våt-gjutna produkter bör däremot inte högtrycks-tvättas. Man ska alltid vara noga med att borsta bort smuts från den torra stenläggningen. Om ogräs dyker upp i fogarna är mekanisk rengöring ofta mycket effektiv. Bränning är också ett bra alternativ och verkar även under lång tid. Om man har för hög temperatur kan man dock skada beläggningen. Om alger eller mossa växer på stenarna kan man ofta få bort det med högtryckstvätt eller speciell alg-borttagning.